reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Bruschetta s hráškem, mozzarellou a fíkem
Autor: profimedia.cz Bruschetta s hráškem, mozzarellou a fíkem

Bruschetta s hráškem, mozzarellou a fíkem

Hodnoceno: 0x
Dokonalý jarní předkrm, po kterém se zaručeně zapráší. Sladký hrášek se svěží mátou spolu tvoří neodolatelnou kombinaci.
do 30 minut
6 porcí

reklama

reklama

reklama

Postup

  1. Ciabattu nakrájejte na krajíce a nasucho je opečte v troubě nebo toastovači.
  2. Hrášek, mátu a crѐme fraîche rozmixujte, aby vzniklo hrubší nebo hladší pyré. Ochuťte ho solí a pepřem.
  3. Pyré rozetřete na opečené kousky ciabatty. Navrch rozložte sýr, rozkrojené fíky, pokapejte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky.
  4. Prima tip: Pravá mozzarella, chráněná ochrannou známkou, se připravuje z mléka buvolic (mozzarella di buffala) a vyniká jemnou, sladkou chutí. Seženete ji v obchodech s italskými specialitami, ale je samozřejmě dražší, než běžně dostupná mozzarella z kravského mléka.

Bruschetta s hráškem, mozzarellou a fíkem  Foto:

Bruschetta s hráškem, mozzarellou a fíkem, foto: Profimedia.cz

Další neodolatelné recepty z mladého hrášku, ale i karotky, špenátu a medvědího česneku, najdete v časopise Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Prima FRESH jaro 2015

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama

reklama