reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Bramborové pirohy
Autor: Coolinářka Bramborové pirohy

Bramborové pirohy s tvarohovou náplní a slaninou

Hodnoceno: 7x
Plněné taštičky nebo knedlíčky nejsou specialitou jen v asijské kuchyni, pozor na to! Pirohy z východoevropské kuchyně jsou oblíbené po celém světě díky nenáročnosti na suroviny a výborným chutím. Už jste zkusili? :)
do 1 hodiny

reklama

reklama

reklama

Postup

  1. Nejprve si připravte náplň: do tvarohu zamíchejte nasekanou čerstvou pažitku v množství, jaké máte rádi, směs osolte.
  2. A teď těsto na pirohy: vychladlé, ve slupce uvařené brambory nastrouhejte na jemném struhadle.
  3. Přendejte je do mísy, přidejte polohrubou mouku, vejce, vodu a cca dvě špetky soli. Suroviny důkladně zpracujte, ideálně v robotu s hnětacím hákem.
  4. Hotové těsto je velmi tuhé a pružné. Nyní ho rozkrojte na půl a vyválejte na co nejtenčí placku, jde to trochu hůř, klidně použijte strojek na těstoviny.
  5. Z vyváleného těsta vykrajujte kroužky o průměru asi 8–10 cm. Do jejich středu dejte trochu tvarohové směsi, okraje lehce potřete vodou, přehněte je a kraje přimáčkněte k sobě.
  6. Do většího hrnce dejte vařit osolenou vodu. Pirohy rozdělte na tři kupičky a tyto tři várky postupně vhoďte do vroucí vody a jakmile vyplavou, sítem je vylovte.  
  7. Pirohy ihned servírujte s trochou zakysané smetany, orestovanými kostičkami anglické slaniny a čerstvou pažitkou. 

Coolinářka
Svatava Vašková

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

reklama

reklama