Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bramborové pirohy s tvarohovou náplní a slaninou
Plněné taštičky nebo knedlíčky nejsou specialitou jen v asijské kuchyni, pozor na to! Pirohy z východoevropské kuchyně jsou oblíbené po celém světě díky nenáročnosti na suroviny a výborným chutím. Už jste zkusili? :)
do 1 hodiny
Suroviny
- polohrubá mouka 400 g
- uvařené brambory ve slupce, nastrouhané 200 g
- vejce 1 ks
- sůl 2 špetky
- voda 100 ml
Náplň:
- tvaroh 200 g
- čerstvá pažitka
- sůl
K podávání:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejprve si připravte náplň: do tvarohu zamíchejte nasekanou čerstvou pažitku v množství, jaké máte rádi, směs osolte.
- A teď těsto na pirohy: vychladlé, ve slupce uvařené brambory nastrouhejte na jemném struhadle.
- Přendejte je do mísy, přidejte polohrubou mouku, vejce, vodu a cca dvě špetky soli. Suroviny důkladně zpracujte, ideálně v robotu s hnětacím hákem.
- Hotové těsto je velmi tuhé a pružné. Nyní ho rozkrojte na půl a vyválejte na co nejtenčí placku, jde to trochu hůř, klidně použijte strojek na těstoviny.
- Z vyváleného těsta vykrajujte kroužky o průměru asi 8–10 cm. Do jejich středu dejte trochu tvarohové směsi, okraje lehce potřete vodou, přehněte je a kraje přimáčkněte k sobě.
- Do většího hrnce dejte vařit osolenou vodu. Pirohy rozdělte na tři kupičky a tyto tři várky postupně vhoďte do vroucí vody a jakmile vyplavou, sítem je vylovte.
- Pirohy ihned servírujte s trochou zakysané smetany, orestovanými kostičkami anglické slaniny a čerstvou pažitkou.
Coolinářka
Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.
V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.
Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.
Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.