Suroviny
- mascarpone 250 g
- vejce 2 ks
- cukr 4 lžíce
- mandlový likér
- káva
- cukrářské piškoty 8 ks
- ostružiny
- borůvky
Postup přípravy
- Žloutky oddělte od bílků, ty si dejte do zvláštní mísy, a vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Ke žloutkům následně zamíchejte mascarpone.
- Z bílků ušlehejte tuhý sníh, který opatrně vmíchejte ke žloutkům s mascarpone. Vznikne vám základní krém.
- Uvařte si opravdu silnou kávu, do které nalijte kapku mandlového likéru Amaretto. Musíte s ním opatrně, abyste ho tam neměli moc. Cukrářské piškoty následně namočte v kávě a vyložte s ním dno skleničky, ve které budete dezert podávat.
- Část, necelou polovinu ostružin a borůvek spolu rozmixujte v mixéru, abyste si udělali ovocný přeliv. Pokud máte ovoce dostatečně zralé, není třeba ho doslazovat, ale pokud to není úplně ono, můžete použít med. Do každé skleničky tak přijde půl až jedna lžíce přelivu na piškoty.
- Nakonec sklenici naplňte připraveným krémem z mascarpone a dejte zatuhnout do ledničky alespoň na 2 hodiny.
- Před servírováním použijte k dozdobení zbývající ostružiny s borůvkami.