návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Boršč

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Boršč
Autor: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ Boršč
Dobře známá polévky z červené řepy, kterou perfektně doplňuje hovězí maso. Připravit můžete i bezmasou variantu z vody či vývaru, záleží pouze na vás!

Článek

Nejlepší recepty na krémové polévky Foto:

20 receptů pro milovníky krémových polévek

Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Jejich hladivá struktura je zvláště v zimě vyloženě příjemná. Krémovou polévku lze připravit z mnoha druhů zeleniny nebo luštěnin, a...

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Kus masa omyjte, osušte, osolte a opepřete. Vložte do papiňáku, zalijte vodou tak, aby bylo celé potopené. Přihoďte koření – celý pepř, 2 kusy bobkového listu a 3 nová koření. Kousek o váze 350 g vaříme asi 40 minut.
  2. Zatímco se maso vaří, začněte pracovat na zelenině. Cibuli nakrájejte najemno, mrkev, červenou řepu, petržel a brambory na kostičky, zelí na proužky a celer nastrouhejte na hrubém struhadle.
  3. Maso vyjměte z vývaru, nakrájejte na proužky. Do hrnce vlijte olivový olej, opečte nejprve cibulku, přidejte celer, mrkev a petržel, společně zasmahněte, zalijte asi polovinou vývaru z uvařeného masa, přidejte řepu, rajčata, osolte a vařte 15 minut.
  4. Po 15 minutách přihoďte zelí a brambory, vařte ještě dalších 10 minut, až bude všechna zelenina měkká, a mezitím dolijte druhou část vývaru. Na závěr polévku dochuťte 1–2 stroužky rozetřeného česneku, dále solí, pepřem, lžící octa a cukru.
  5. Maso rozdělte na 4 porce, vložte ho do talíře, zalijte polévkou, ozdobte lžící zakysané smetany, čerstvou petrželkou a koprem.

Boršč 2 Foto: Boršč; foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

FoodloverKdo je Foodlover.cz ?

Jmenuju se Tereza Sychrová a můj blog  vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já - od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, studentka práv, asistentka v advokátní kanceláři, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utváří i podobu blogu.