Suroviny
- dýně Hokkaidó (malá ) 1 ks
- jablka (větší jablko, oloupané a zbavené jádřince) 1 ks
- mandle 1 hrnek
- vlašské ořechy 2 hrnky
- vejce 2 ks
- lněná semínka (mleté) 1/4 hrnku
- rostlinné mléko 1/2 hrnku
- med (podle chuti)
- Kokosový olej (rozpuštěný) 1/4 hrnku + na vymazání
- kurkuma 1 lžička
- mletá skořice 2 lžičky
- sůl (špetka )
Odkaz
Dýně je hrdinka podzimu
V tomto speciálu najdete recepty slané i sladké, ale všechny jsou z dýně :)
Postup přípravy
- Dýni rozpulte, vykrojte vnitřek i se semínky a nakrájejte ji na větší kousky. Dýni nemusíte loupat. Kousky dýně rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ji v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut do změknutí.
- Upečenou dýni nechte vychladnout, vhoďte ji do mixéru společně s nakrájeným jablkem a vše rozmixujte dohladka. Mandle a vlašské ořechy nasypte do food processoru a rozmixujte je najemno.
- Ve velké míse smíchejte dýňové pyré, rozmixované ořechy a přidejte ostatní suroviny. Vše promíchejte a lžící naplňte vymazanou formu na muffiny. Pečte v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 50 minut.