zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bezlepkové dýňové muffiny
Autor: archiv blog.KitchenAid.cz Bezlepkové dýňové muffiny

Bezlepkové dýňové muffiny

Hodnoceno: 0x
Dýně má neutrální, až nasládlou chuť, a proto se skvěle hodí na pečení sladkých moučníků, kterým dodá barvu i šťavnatost. Zkuste si z ní připravit tyto jednoduché muffiny, v kterých je místo mouky spoustu namletých ořechů. Tuhle laskominu určitě můžete považovat za zdravé mlsání :)
do 1,5 hodiny
12 porcí

 

reklama

Postup

  1. Dýni rozpulte, vykrojte vnitřek i se semínky a nakrájejte ji na větší kousky. Dýni nemusíte loupat. Kousky dýně rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ji v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut do změknutí.
  2. Upečenou dýni nechte vychladnout, vhoďte ji do mixéru společně s nakrájeným jablkem a vše rozmixujte dohladka. Mandle a vlašské ořechy nasypte do food processoru a rozmixujte je najemno.
  3. Ve velké míse smíchejte dýňové pyré, rozmixované ořechy a přidejte ostatní suroviny. Vše promíchejte a lžící naplňte vymazanou formu na muffiny. Pečte v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 50 minut.

Bezlepkové dýňové muffiny  Foto: Bezlepkové dýňové muffiny; foto: archiv blog.KitchenAid.cz

Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“. Více na www.blog.kitcheaid.cz.

reklama