reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Bezlepková bramboračka se sušenými houbami
Autor: Darina Křivánková Bezlepková bramboračka se sušenými houbami

Bezlepková bramboračka se sušenými houbami

Hodnoceno: 0x
Letošní sezona byla na lesní houby velmi štědrá, a pokud patříte mezi houbaře, určitě vám doma nechybí zásoba sušených hub. Připravte si z nich bramboračku podle Martina Škody – je zahuštěná pohankovými vločkami, a proto vhodná i pro bezlepkovou dietu.
do 1 hodiny
5 porcí

reklama

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

reklama

reklama

Postup

  1. Houby na chvíli namočte do horké vody. Ve větším hrnci nechte rozpustit sádlo, přijdete na větší kousky nakrájenou a oloupanou mrkev, petržel a celer. Vše chvíli restujte, až se zelenina začne zbarvovat dozlatova, poté přidejte jemně nasekanou cibulku a nechte ji zesklovatět. Následně přidejte kmín a namočené houby. Polévku osolte, opepřete, přilijte vývar a přidejte na větší kousky nakrájené brambory. Polévku při nízké teplotě vařte asi 15 minut, aby se brambory nerozvařily.
  2. Přisypte vločky a polévku ještě asi 5 minut povařte, aby se zahustila. Nakonec přidejte utřený česnek, mezi rukama promnutou majoránku a dochuťte podle potřeby.
  3. Polévku nalijte do talířů, přidejte nasekanou petrželku a podávejte s kouskem chleba.

reklama

reklama