Suroviny
- mrkev 2 ks
- petržel 1 ks
- brambory 4–5 ks
- celer (malý ) 1/2 ks
- cibule (větší ) 1 ks
- drůbeží vývar 1,2 l
- česnek 3–4 stroužky
- sušené houby 1 hrst
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- sádlo 80 g
- drcený kmín 1 špetka
- pohankové vločky 2 hrsti
- majoránka (sušená ) 1 lžička
- hladkolistá petržel
- pečivo ( k podávání)
Odkaz
Hrdina kuchyně
Všechny informace, videa a bonusové materiály o pořadu Hrdina kuchyně najdete ZDE!
Postup přípravy
- Houby na chvíli namočte do horké vody. Ve větším hrnci nechte rozpustit sádlo, přijdete na větší kousky nakrájenou a oloupanou mrkev, petržel a celer. Vše chvíli restujte, až se zelenina začne zbarvovat dozlatova, poté přidejte jemně nasekanou cibulku a nechte ji zesklovatět. Následně přidejte kmín a namočené houby. Polévku osolte, opepřete, přilijte vývar a přidejte na větší kousky nakrájené brambory. Polévku při nízké teplotě vařte asi 15 minut, aby se brambory nerozvařily.
- Přisypte vločky a polévku ještě asi 5 minut povařte, aby se zahustila. Nakonec přidejte utřený česnek, mezi rukama promnutou majoránku a dochuťte podle potřeby.
- Polévku nalijte do talířů, přidejte nasekanou petrželku a podávejte s kouskem chleba.