Karbanátky
- mleté vepřové maso (ze 75 % libové) 500 g
- rybí omáčka
- cukr (zkaramelizovaný )
- třtinový cukr
- česnek (prolisovaný)
- šalotka (najemno nasekaná)
- pepř špetka
Sladkokyselá omáčka
- rybí omáčka 4 lžíce
- vinný ocet (alternativou je jablečný) 4 lžíce
- třtinový cukr 1 lžíce
- česnek (na jemné plátky) 4 stroužky
- chilli papričky 2 ks
- mrkev 1 ks
- bílá ředkev (dlouhá) 1 ks
Přílohy k podávání
- bageta 6 ks
- perila (čerstvá bylinka)
- koriandr (čerstvý)
- thajská bazalka
- červená cibule (nakrájená na jemné proužky)
- ledový salát (nakrájený na proužky)
- paštika (kachní)
- majonéza
- omáčka Sriracha
Postup přípravy
- Mleté maso důkladně smíchejte se všemi ingrediencemi a nechte ho na hodinku v chladu odpočinout. Z masa vytvořte mini karbanátky o průměru asi 3 cm a silné asi 1 cm. Opékejte na středně rozpáleném grilu dozlatova.
- Cukr, ocet, rybí omáčku a vodu smíchejte. Přidejte na plátky nakrájený česnek a najemno nasekanou chilli papričku. Vložte na tenké nudličky (sirky) nakrájenou zeleninu a nechte marinovat.
- Bagetu rozpečte, z jedné strany podélně rozpůlte, aby vznikla kapsa a jednu stranu pomažte paštikou a druhou majonézou. Dovnitř dejte karbanátky, marinovanou zeleninu, bylinky, sriracha omáčku, zelený salát.