Krusta
- pekanové ořechy 1 hrnek
- kokosový olej 2 lžíce
- Kakao 1/2 hrnku
Krém
- kešu ořechy 2 hrnky
- agave sirup 1/4 hrnku
- kakaové máslo 1/2 hrnku
- kokosový olej 1/2 hrnku
- maliny 2 hrnky
- Voda 1 hrnek
Poleva
- Kakao 1/2 hrnku
- agave sirup 1/2 hrnku
- kokosový olej 1/4 hrnku
Postup přípravy
- Začněte přípravou dortové formy a ingrediencí. Na přípravu krusty rozmixujte v robotu pekanové ořechy na mouku. Poté přidejte kakao a mixováním promíchejte. Jako poslední přidejte roztavený kokosový olej. Pokud není těsto lepivé, přidejte lžíci vody. Správná výsledná konzistence se vám nesmí lepit na prsty, ale musí držet v jednom kuse a nedrolit se. To poznáte tak, že v robotu se z těsta vytvoří koule. Těsto natlačte prsty a lžící do formy.
- Do mixéru nejdříve dejte ořechy kešu, vodu a agáve sirup. Rozmixujte na krém bez hrudek. Do krému vlijte roztavený kokosový olej a kakaové máslo. Znovu mixujte, než se olej dokonale spojí s krémem. Olej nesmí plavat na povrchu. Polovinu směsi nalijte do dortové formy. Následně posypte celými malinami, které přelijte druhou půlkou směsi.
- Jako poslední připravte polevu. Kakao, agáve sirup a kokosový olej umixujte najednou v mixéru dohladka. Polevu lijte od středu dortu ke krajům. Nechte od krajů asi 2 cm bez polevy. Prostor mezi polevou a krajem upravte za pomocí špejle. Kruhovými pohyby promíchejte světlý krém a tmavou polevu.
- Prima tip: Nejlepší je dort s čerstvými malinami. Pokud je nemáte k dispozici a budete používat mražené maliny, nerozmrazujte je předem. Jejich šťáva by zničila strukturu dortu.