Raw dort z bílé čokolády s celými malinami
Zdroj: Tajemství syrové stravy
Raw dort z bílé čokolády s celými malinami
Zdroj:
Tajemství syrové stravy
Moje hodnocení
14x
Skvěle chutná a ještě lépe vypadá. Je to jeden z nejkrásnějších dortů, na řezu vyniknou oba krémy a krásné červené maliny. Krásný dárek k narozeninám nebo na svatbu.
1 porce
30 minut
Krusta
pekanové ořechy
1 hrnek
kokosový olej
2 lžíce
Kakao
1/2 hrnku
Krém
kešu ořechy
2 hrnky
agave sirup
1/4 hrnku
kakaové máslo
1/2 hrnku
kokosový olej
1/2 hrnku
maliny
2 hrnky
Voda
1 hrnek
Poleva
Kakao
1/2 hrnku
agave sirup
1/2 hrnku
kokosový olej
1/4 hrnku
Postup přípravy
Začněte přípravou dortové formy a ingrediencí. Na přípravu krusty rozmixujte v robotu pekanové ořechy na mouku. Poté přidejte kakao a mixováním promíchejte. Jako poslední přidejte roztavený kokosový olej. Pokud není těsto lepivé, přidejte lžíci vody. Správná výsledná konzistence se vám nesmí lepit na prsty, ale musí držet v jednom kuse a nedrolit se. To poznáte tak, že v robotu se z těsta vytvoří koule. Těsto natlačte prsty a lžící do formy.
Do mixéru nejdříve dejte ořechy kešu, vodu a agáve sirup. Rozmixujte na krém bez hrudek. Do krému vlijte roztavený kokosový olej a kakaové máslo. Znovu mixujte, než se olej dokonale spojí s krémem. Olej nesmí plavat na povrchu. Polovinu směsi nalijte do dortové formy. Následně posypte celými malinami, které přelijte druhou půlkou směsi.
Jako poslední připravte polevu. Kakao, agáve sirup a kokosový olej umixujte najednou v mixéru dohladka. Polevu lijte od středu dortu ke krajům. Nechte od krajů asi 2 cm bez polevy. Prostor mezi polevou a krajem upravte za pomocí špejle. Kruhovými pohyby promíchejte světlý krém a tmavou polevu.
Prima tip: Nejlepší je dort s čerstvými malinami. Pokud je nemáte k dispozici a budete používat mražené maliny, nerozmrazujte je předem. Jejich šťáva by zničila strukturu dortu.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.