Najděte si recept
Na co máte chuť?

Raw borůvkový dort
Psyllium, přírodní rozpustná vláknina, má spoustu skvělých účinků. Je dobré ji přidávat, protože dokáže raw kaše udělat daleko jemnější a krémovější, než by byly bez ní.
nad 2 hodiny
6–8 porcí
Suroviny (6–8 porcí)
- Datle 1 hrnek
- mandle 1 hrnek
- Sůl 1 špetka
- kešu 240 g
- citronová štáva 2 lžíce
- kokosový olej 6 lžic
- kokosové mléko 120 ml
- med nebo javorový sirup 4 lžíce
- borůvky 50 g
- psyllium 1 lžička
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Datle zalijte vařící vodou a nechte 15 minut odstát. Do mixéru přesuňte mandle a promixujte je nadrobno. Přidejte slité datle a rozmixujte v pastu. Pastu natlačte do dortové formy vyložené pečicím papírem a odložte do mrazáku.
- Kešu, namočené přes noc ve vodě, slijte a dejte do mixéru. Přidejte citronovou šťávu, kokosový olej, kokosové mléko, med a borůvky a mixujte 5 minut, dokud nebude ze všeho hladký krém. Pokud máte Psyllium, namočte ho na 2 minuty do pěti lžic vody a počkejte, dokud se z něj nestane gel. Dvě lžičky pak přidejte do směsi a promixujte dohladka. Celý krém nalijte na základ a dejte do mrazáku aspoň na 4 hodiny.
- Přesuňte dvě hodiny před podáváním do lednice, a před servírováním ho nechte odpočívat venku tak deset minut.
Raw borůvkový dor, foto: Cherries On Top
Třešinka na dortu...
Bára K. je autorkou relativně mladého blogu CherriesOnTop.blogspot.com. Vášeň pro pečení ji chytla už ve dvanácti letech, kdy se bez bázně vrhla na pečení vánočního cukroví, a o pár let později začala psát svůj první blog.
Nyní se jako osmnáctiletá věnuje pečení na zakázku, fotografování a hudbě, studuje klavír a flétnu na hudebním gymnáziu. Ve volném čase píše recenze jídel z pražských restaurací.