Suroviny
- Datle 1 hrnek
- mandle 1 hrnek
- Sůl 1 špetka
- kešu 240 g
- citronová štáva 2 lžíce
- kokosový olej 6 lžic
- kokosové mléko 120 ml
- med nebo javorový sirup 4 lžíce
- borůvky 50 g
- psyllium 1 lžička
Postup přípravy
- Datle zalijte vařící vodou a nechte 15 minut odstát. Do mixéru přesuňte mandle a promixujte je nadrobno. Přidejte slité datle a rozmixujte v pastu. Pastu natlačte do dortové formy vyložené pečicím papírem a odložte do mrazáku.
- Kešu, namočené přes noc ve vodě, slijte a dejte do mixéru. Přidejte citronovou šťávu, kokosový olej, kokosové mléko, med a borůvky a mixujte 5 minut, dokud nebude ze všeho hladký krém. Pokud máte Psyllium, namočte ho na 2 minuty do pěti lžic vody a počkejte, dokud se z něj nestane gel. Dvě lžičky pak přidejte do směsi a promixujte dohladka. Celý krém nalijte na základ a dejte do mrazáku aspoň na 4 hodiny.
- Přesuňte dvě hodiny před podáváním do lednice, a před servírováním ho nechte odpočívat venku tak deset minut.