Psyllium, přírodní rozpustná vláknina, má spoustu skvělých účinků. Je dobré ji přidávat, protože dokáže raw kaše udělat daleko jemnější a krémovější, než by byly bez ní.
6 porcí
120 minut
Suroviny
Datle
1 hrnek
mandle
1 hrnek
Sůl
1 špetka
kešu
240 g
citronová štáva
2 lžíce
kokosový olej
6 lžic
kokosové mléko
120 ml
med nebo javorový sirup
4 lžíce
borůvky
50 g
psyllium
1 lžička
Postup přípravy
Datle zalijte vařící vodou a nechte 15 minut odstát. Do mixéru přesuňte mandle a promixujte je nadrobno. Přidejte slité datle a rozmixujte v pastu. Pastu natlačte do dortové formy vyložené pečicím papírem a odložte do mrazáku.
Kešu, namočené přes noc ve vodě, slijte a dejte do mixéru. Přidejte citronovou šťávu, kokosový olej, kokosové mléko, med a borůvky a mixujte 5 minut, dokud nebude ze všeho hladký krém. Pokud máte Psyllium, namočte ho na 2 minuty do pěti lžic vody a počkejte, dokud se z něj nestane gel. Dvě lžičky pak přidejte do směsi a promixujte dohladka. Celý krém nalijte na základ a dejte do mrazáku aspoň na 4 hodiny.
Přesuňte dvě hodiny před podáváním do lednice, a před servírováním ho nechte odpočívat venku tak deset minut.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.