Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- bílá cibule (velká) 1 ks
- maso (maso z divočáka nakrájené na kostky) 1 kg
- krájená rajčata 1 plechovka
- bobkový list 3 ks
- česnek 6 rozdrcených stroužků
- červené chilli papričky (sušené) 3 ks
- skořice 1 svitek
- hřebíček 5 ks
- sušená rajčata 3 ks
- ančovička 3 filátka
- bylinky (čerstvé organo, bazalka a šalvěj)
- červený vinný ocet 1 lžíce
- červené víno 250 ml
- široké nudle
- strouhaný parmazán
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Na oleji nechte zesklovatět nahrubo pokrájenou cibuli. Na ní ze všech stran opečte maso. Přidejte rajčata i s nálevem a bobkové listy, česnek, rozdrcené chilli, skořici, hřebíčky, sušená rajčata, ančovičky, oregano, bazalku, šalvěj, ocet, sůl a pepř.
- Vlijte víno a zakryté duste pomalu alespoň 2 hodiny, aby se maso takřka rozpadalo. Před podáváním vyjměte bobkové listy a skořici.
- Podávejte s nudlemi a parmezánem na poprášení.