Punč
- potravinářské barvivo špetka
Postup přípravy
Piškot:
Z bílků ušleháme tuhý sníh. V druhé míse ušleháme žloutky s polovinou cukru a 4 lžícemi horké vody. Přidáme polovinu mouky s práškem do pečiva a polovinu sněhu. Vyšleháme, doplníme zbytek mouky a sněhu a nalijeme do dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 150 stupňů. Krém:
Den předem si uvaříme puding. Máslo vyndáme z chladnice a položíme na stejné místo jako puding. Druhý den musí mít stejnou teplotu, aby se krém při šlehání nesrazil. Do mísy dáme máslo s cukrem a ušleháme do pěny. Postupně přidáváme puding a ušleháme krém.
Piškot z boku rozkrojíme na tři až čtyři pláty. Na první namažeme jahodový džem a krém. Přiložíme další plát, který prolijeme punčem a namažeme krémem. Další plát opět namažeme džemem a krémem. Necháme uležet, nejlépe do druhého dne.
Punčový řez
Ingredience:
- Piškot:
- 20 dkg polohrubé mouky
- 20 dkg cukru
- 1 prášek do pečiva
- 4 vejce
Krém:
- 25 dkg másla
- 20 dkg cukru moučka
- ½ l mléka
- 1 a 1/2 vanilkového pudinku
- Punč:
- 1 dcl rumu
- 2 dcl sirupu lesní směs (jahoda)
- špetka červeného potravinářského barviva