Marináda
- dijonská hořčice 1 PL
- med 2 PL
- portské víno 200 ml
- citronová šťáva 2 PL
- olivový olej 5 PL
- pepř
- bobkový list
- nové koření
- mrkev
- petržel
- celer 1/4
- cibule
- rozmarýn
Postup přípravy
- Maso namarinujeme ve směsi worcesteru, koření, medu, vína. Ideálně po dobu dvanácti hodin. Druhý den maso vyndáme cca dvě hodiny předem, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu rozpálíme na 80 °C. Maso pečeme na 80 °C klidně i pět hodin. Mezitím maso několikrát podlijeme, dolijeme vývar.
- Ke konci pečeme, kvůli kůrce, odkryté. Nakonec maso vyndáme, ze šťávy a zeleniny připravíme omáčku, zjemníme máslem či smetanou. Maso pak nakrájíme na plátky a podáváme se šťávou a kořenovou zeleninou.
Autor receptu: Klára Kotábová