Suroviny
- uzená žebra
- slanina
- klobása 3
- sádlo 1-2 PL
- cibule 1-2
- česnek 4-6 stroužků
- bílý jogurt
- brambory 6
- zelí 500 g
- demi-glace 1-2 PL
- směs koření (klobásové)
- bobkový list
- nové koření
- pepř celý
- kmín
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Cibuli spolu s uzeninou pokrájíme a dáme do hrnce osmahnout na sádle. Dochutíme kmínem, česnekem, zaprášíme červenou paprikou, podlijeme vodou a necháme vařit.
- Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme vedle v hrnci. Do polévky přidáme uzené žebro, klobásové koření, hovězí redukci a vymačkané a pokrájené zelí, necháme vařit.
- Po uvaření vyndáme uzené žebro, můžeme dochutit šťávou ze zelí a zahustit hladkou moukou rozmíchanou ve vodě, vaříme ještě 15 minut. Nakonec přidáme bílý jogurt na zjemnění a polévka je hotová.
Autor receptu: Martin Štícha