Head
- vepřové kotlety 1.5 kg
Míchaný zeleninový salát
Head
- česnek 4-5
Head
Postup přípravy
- Vepřovou kotletu nařízneme, naklepeme, naplníme sýrem niva a zabalíme. Zpevníme jehlami, aby sýr nevytekl. Podusíme doměkka minimálně hodinu, poté přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme vodou a dopečeme v troubě zapnuté na 150–180 °C. Pak přecedíme šťávu, kterou následně polejeme maso.
- Brambory omyjeme, trochu předvaříme, poté rozpůlíme a dáme na plech. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a dáme péct do trouby na 130–150 °C asi na hodinu. Ke konci přidáme stroužky česneku.
- První zeleninový salát připravíme z rajčat, paprik a okurky, vše omyjeme, libovolně pokrájíme a zamícháme se zálivkou.
- Zelí na druhý salát nakrouháme, přidáme jeden malý křen, který nastrouháme, zamícháme dohromady, osolíme a opepříme.