Suroviny
- vepřová žebra 3 kg
- med 500 g
- medová hořčice 2 PL
- česnek 3 stroužky
- sůl 1 PL
- chilli omáčka 150 ml
- sójová omáčka 4 PL
- ocet 5 PL
- chléb
- čedar 150 g
- bylinky
- kyselé okurky
- křen
- hořčice
Postup přípravy
- Žebra omyjeme a připravíme do pekáče, přidáme všechny uvedené ingredience a dáme na 24 hodin odležet do lednice. Pečeme pod alobalem 1,5 hodiny na 200 °C. Poté alobal odstraníme a pečeme ještě půl hodiny odkryté.
- Chléb si rozřežeme a naplníme ho čedarem, přidáme bylinky dle chuti a dáme na 10 minut péct do trouby na 100 °C. Podáváme teplé s kyselými okurkami, hořčicí a křenem.
Autor receptu: Martin Erman