Suroviny
- vepřová žebra 3 kg
 - med 500 g
 - medová hořčice 2 PL
 - česnek 3 stroužky
 - sůl 1 PL
 - chilli omáčka 150 ml
 - sójová omáčka 4 PL
 - ocet 5 PL
 - chléb
 - čedar 150 g
 - bylinky
 - kyselé okurky
 - křen
 - hořčice
 
Postup přípravy
- Žebra omyjeme a připravíme do pekáče, přidáme všechny uvedené ingredience a dáme na 24 hodin odležet do lednice. Pečeme pod alobalem 1,5 hodiny na 200 °C. Poté alobal odstraníme a pečeme ještě půl hodiny odkryté.
 - Chléb si rozřežeme a naplníme ho čedarem, přidáme bylinky dle chuti a dáme na 10 minut péct do trouby na 100 °C. Podáváme teplé s kyselými okurkami, hořčicí a křenem.
 
Autor receptu: Martin Erman