Těsto
- hladká mouka 300 g
 - vejce 2
 - tuk na pečení 1
 - citronová kůra
 - sůl špetka
 
Náplň
- jablka 1 kg
 - cukr krupice 120 g
 - skořice 5 g
 - sušené rozinky 100 g
 - rum 2 panáky
 - piniové oříšky 50 g
 - citronová kůra
 - citronová šťáva z jednoho citronu
 - piškoty 100 g
 
Postup přípravy
- Tuk na pečení nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme všechny suroviny a smícháme do tuhého těsta.
 - Ingredience na náplň smícháme dohromady. Předehřejeme si troubu na 200 °C. Těsto rozválíme na dva pláty, naplníme směsí a zamotáme. Můžeme povrch závinů potřít máslem či rozkvedlaným vejcem. Pečeme dozlatova cca 35 minut. Podáváme vychladlé posypané moučkovým cukrem.
 
Autor receptu: Jan Krupka