Těsto
- hladká mouka 300 g
- vejce 2
- tuk na pečení 1
- citronová kůra
- sůl špetka
Náplň
- jablka 1 kg
- cukr krupice 120 g
- skořice 5 g
- sušené rozinky 100 g
- rum 2 panáky
- piniové oříšky 50 g
- citronová kůra
- citronová šťáva z jednoho citronu
- piškoty 100 g
Postup přípravy
- Tuk na pečení nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme všechny suroviny a smícháme do tuhého těsta.
- Ingredience na náplň smícháme dohromady. Předehřejeme si troubu na 200 °C. Těsto rozválíme na dva pláty, naplníme směsí a zamotáme. Můžeme povrch závinů potřít máslem či rozkvedlaným vejcem. Pečeme dozlatova cca 35 minut. Podáváme vychladlé posypané moučkovým cukrem.
Autor receptu: Jan Krupka