Fanfúch
- rohlík 5
- vejce 5
- cibule 1
- mléko 200 ml
- anglická slanina 150 g
- kopřivy
- hladkolistá petržel
- majoránka
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
Česneková omáčka
- máslo 50 g
- hladká mouka 2 PL
- vývar 300 ml
- smetana ke šlehání 150 ml
- česnek
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalejeme v míse mlékem. Slaninu nakrájíme na kostičky, osmažíme na pánvi, pak přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova. Do mísy s rohlíky přidáme žloutky, slaninu s cibulí, hrst nadrobno nakrájeného zeleného, sůl, pepř, špetku majoránky a nastrouhaný muškátový oříšek.
- Bílky vyšleháme do sněhu a jemně zapracujeme do hmoty. Dáme do vymazané zapékací mísy a pečeme v troubě na 180 °C, cca 30 minut dozlatova.
Česneková omáčka
- Do hrnce dáme máslo a po rozehřátí přidáme mouku, uděláme světlou jíšku a rozředíme vývarem.
- Necháme cca 20 minut povařit, přidáme dle chuti česnek, sůl, pepř a smetanu ke šlehání.
Autor receptu: Zuzana Lipková