Omáčka
- voda 50 ml
Head
- rýžové nudle 200 g
- vejce 2
- mrkev 1
- kedlubna 1/2
- rýžový papír 15 ks
- olej
- sójové klíčky
- cibule 1
- rybí omáčka 2-3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Nejprve namočíme houby v horké osolené vodě. Až dostatečně nabobtnají, opláchneme je a nakrájíme na jemné proužky. Připravené nudle nasekáme na kratší kusy a vložíme je do mísy spolu s houbami. Přidáme klíčky, na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev s kedlubnem, cibuli nakrájenou na drobné kostičky a mleté maso. Vyklepneme ke směsi vejce, zlehka osolíme, opepříme a dochutíme rybí omáčkou. Vše důkladně promícháme.
- Rýžový papír namáčíme v míse s vodou. Vždy pár sekund. Následně ho položíme na pracovní plochu. Plníme směsí a formujeme do závitků. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje, pozvolna, aby maso nebylo syrové. Necháme okapat a podáváme s omáčkou, kterou jsme si připravili během smažení: smícháme všechny suroviny, necháme rozpustit cukr a přidáme podle chuti chilli a česnek.