Suroviny
- hovězí roštěná 1 kg
- cibule 1-2
- plnotučná hořčice 2 PL
- vývar
- polohrubá mouka 1-2 PL
- rýže
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Hovězí roštěnou nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Dáme orestovat na pánev, poté vyjmeme maso na talíř.
- Do hrnce si dáme očištěnou a nakrájenou cibuli a smažíme dohněda. Poté přidáme dvě lžíce plnotučné hořčice, zasmažíme a přidáme maso. Podlijeme vývarem a necháme pod pokličkou dusit cca dvě hodiny. Poté maso vyjmeme a omáčku zahustíme vodou s polohrubou moukou. Po převaření mouky omáčku přecedíme.
- Do přecezené omáčky vrátíme zpět maso. Mezitím si usmažíme cibuli na kolečka, kterou dáváme na maso jako ozdobu. Rýži si dáme vařit do osolené vroucí vody a vaříme cca 15 minut.
Autor receptu: Hana Petříková