Suroviny
- vepřová panenka 2
- rozmarýn
- tymián
- grilovací koření
- nakládaný zelený pepř 3 PL
- smetana 500 ml
- vývar
- brambory 1 kg
- slanina 100 g
- cibule 2
- máslo 100 g
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Vepřovou panenku omyjeme, očistíme a nakrájíme na špalíčky. Přidáme grilovací koření, tymián, rozmarýn, olej a necháme odležet. Poté osmažíme na pánvi.
- Nakládány pepř dáme do hrnce a necháme lehce orestovat, přidáme smetanu, vývar a vaříme do zhoustnutí omáčky.
- Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a dáme vařit do vody se solí. Slaninu a cibulku nakrájíme a osmahneme, přidáme do uvařených brambor, přidáme máslo a rozšťoucháme.
Autor receptu: Denisa Skalická