Suroviny
Na omáčku
- vývar 125 ml
- smetana ke šlehání 150 ml
- barevný pepř
- máslo 30 g
- cibule 1
Na brambory
- brambory 2 kg
- cibule 1
- anglická slanina 1
Postup přípravy
- Očistíme si a omyjeme si maso a nasolíme ho. Asi 15 minut před podáváním ho dáme do grilu a na medium ugrilujeme.
- Na pánev si vložíme 30 g másla a necháme rozehřát. Poté vložíme cibuli a asi 5 minut smažíme. Přidáme pepř a minutu mícháme. Nalijeme 125 ml vývaru a 150 ml smetany ke šlehání a zamícháme. Přivedeme k varu a necháme 10 minut bublat, aby se objem zmenšil na půlku.
- Oloupeme si a omyjeme brambory. Vložíme do hrnce s osolenou vodou. Vaříme do změknutí a poté scedíme. Na rozehřátou pánev si vložíme nakrájenou slaninu a necháme opéct. Asi za 5 minut přidáme cibuli a tu také orestujeme. Směs vyndáme, vložíme k bramborům, ty poté rozmačkáme.
Autor receptu: Klára Zatloukalová