Krém
- šťáva citrónová
Postup přípravy
- Nejprve si připravíme krém, který musí ztuhnout v lednici. Kešu dobře rozmixujeme s jogurtem, dle chuti osladíme a přidáme citronovou šťávu. Kokosový olej rozpustíme a za stálého mixování vlijeme do krému. Necháme ztuhnout v lednici.
- Kokosové mléko dobře vyšleháme se ztužovačem a postupně přidáváme ztuhlý kešu-jogurtový krém a dobře zašleháme. Hotový šlehačkový krém necháme opět dobře ztuhnout v lednici.
- Korpus: Na korpus použijeme bezlepkovou mouku, roztopenou hořkou čokoládu, datlový sirup, banány, chia gel (chia semínka namočené v rostlinném mléce), prášek do pečiva, jedlou sodu, špetku soli, rostlinné máslo, rostlinné mléko, lžičku jablečného octa, pomerančovou kůru a vanilkový lusk. Když je těsto moc husté naředíme je mlékem nebo olejem, a když řídké, zahustíme je moukou. Hotové těsto vlijeme na pekáč vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C.
- Hotový korpus rozpůlíme, potřeme roztopenou čokoládou, marmeládou a přidáme hotový krém. Vrch zdobíme čerstvým ovocem, kusy čokolády a čerstvou mátou nebo meduňkou.