Těsto na bruschetty
- mouka 500 g
Bruschetta s kozím sýrem
- vlašské ořechy hrst
Bruschetta s uzeným lososem
Bruschetta caprese
- česnek
- piniové ořechy
- mozzarella 100 g
- rajče 100 g
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Suroviny na těsto smícháme dohromady, rozdělíme na několik dílů podle toho, jaký tvar a velikost chceme péct, a necháme vykynout alespoň dvě hodiny. Poté opatrně dáme na pečicí papír, posypeme moukou a pečeme necelých 30 minut. Necháme vychladnout, nakrájíme na tenké plátky a opečeme na pánvi nebo v troubě, aby nám vznikla topinka na bruschettu.
- Bruschetta caprese: V mixéru umícháme bazalkové pesto a potřeme jím naši bruschettu, kterou obložíme nakrájenými rajčaty a mozzarellou, dochutíme a ozdobíme čerstvou bazalkou.
- Bruschetta s kozím sýrem: Pečivo potřeme měkkým kozím sýrem, pokapeme medem, posypeme ořechy a dochutíme tymiánem.
- Bruschetta s uzeným lososem: Čerstvý sýr smícháme s nadrobno nasekanou pažitkou, dochutíme solí, pepřem a citrónem. Namažeme na bruschettu a navrch položíme plátek lososa.