Suroviny
- kuřecí maso 80-100 g
 - vejce 3
 - strouhanka 3 PL
 - hladká mouka 1 PL
 - okurka 1
 - hrášek mix 2 PL
 - pomeranč
 - jablko 2
 - rajče 1
 - polníček 15-20 g
 - červené zelí
 - lískový ořech 1
 - slunečnicový olej 1 PL
 - máslo 1 PL
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
- Kuřecí maso jemně naklepeme, osolíme, opepříme, v trojobalu obalíme: hladkou moukou, rozšlehaným vajíčkem, strouhankou. Na pánvi rozpálíme olej. Jakmile je rozpálený, snížíme teplotu cca na polovinu a kuřecí řízek smažíme dozlatova, cca 6 minut z každé strany. Osmažený řízek vyjmeme z pánve a položíme na talíř s papírovou utěrkou. Necháme odsát přebytečný tuk, poté servírujeme na talíř. Dále budeme dělat míchaná vajíčka.
 - Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme 2 rozklepnutá vejce a mícháme, dokud vajíčka nezhoustnou, osolíme, opepříme dle chuti. Jakmile jsou míchaná vajíčka hotová, naservírujeme na kuřecí řízek. Poté se vrhneme na zbylé suroviny – zeleninu/ovoce. Cílem je, aby byl hlavní chod naservírován na talíři ve tvaru vánočního kapra, zbytek surovin můžete rozprostřít, jak chcete (hrášek, polníček, kukuřice, jablko). Stejně jako u předkrmu, fantazii se meze nekladou. Já si nakrájím okurky ve tvaru šupin a poskládám na řízek s míchanými vejci. Rybí oko udělám také z okurky a přiložím lískový ořech. Rajče použiji na pusu a červené zelí na ocásek.