Salát – fit coleslaw
- zelí 1/2
Batátové chipsy
- koření dle chuti
Bramborovo-mrkvové pyré
- mléko hrníček
Salát – fit coleslaw
- zakysaná smetana 200 g
- ocet 1 ML
- hořčice 1/2 ML
- limetková šťáva 1 ML
Trhané maso
Salát – fit coleslaw
Postup přípravy
- Maso z obou stran osolíme a opepříme a ve velkém hrnci opečeme na rozpáleném ghí/oleji dozlatova. Opečené maso vyndáme stranou a na výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek (případně sušený), papriku, oregano a chilli podle chuti. Vmícháme protlak a promícháme. Poté zasypeme cukrem, do hrnce vrátíme maso, zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Na hrnec dáme pokličku, stáhneme plamen a dusíme do změknutí (cca hodinku), můžeme občas podlít vodou, aby se nic nepřipalovalo. Poté maso vyndáme na velký talíř, dvěma vidličkami natrháme na vlákna a vložíme zpět k omáčce, zakápneme limetkou a případně dodáme sůl/pepř. Servírujeme nejraději s pyré, do toastů, tortill nebo s opečenou zeleninou.
- Batátové chipsy: Batáty hodně dobře umyjeme, neškrábeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka, která položíme na plech s pečicím papírem. Můžeme potřít olivovým olejem a posypat solí/kořením dle chuti. Pečeme při 200 °C cca 10 minut.
- Bramborovo-mrkvové pyré: Mrkev a brambory si oloupeme, nakrájíme a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí, cca 20 minut. Slijeme vodu z hrnce, přidáme máslo, ohřáté mléko a šťouchadlem na brambory vypracujeme pyré dohladka.
- Fit Coleslaw: V míse smícháme zakysanou smetanu, hořčici, ocet a citronovou šťávu. Zelí a mrkev najemno nastrouháme na struhadle, cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky a přidáme do mísy k dresinku. Salát pořádně zamícháme, dochutíme solí a pepřem dle chuti. Dáme vychladit do lednice.