Suroviny
- vepřové maso 1,5 kg
- cibule 2
- bobkový list
- libeček
- smetana
- olej
- kmín
- brambory 1 kg
- petržel
- bílé kysané zelí 500 g
- mletá sladká paprika
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Cibuli nakrájíme nahrubo a rozprostřeme ji na dno pekáče, který předtím lehce zakapeme olejem. Maso omyjeme a nakrájíme na větší kousky, osolíme a vložíme do pekáče. Pečeme zhruba 1,5 hodiny při 180 °C.
- K upečeným výpečkům přidáme zelí, nové koření, bobkový list, kmín, celý pepř a vaříme to dohromady. Ke konci vaření přidáme smetanu. Podáváme s brambory. Brambory si uvaříme v osolené vodě.
- Mezitím si osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať, už se nesmaží. Osmahnutou cibuli s petrželi dáme na uvařené brambory, zamícháme a dle chuti osolíme.
Autor receptu: Michal Žindel