Aioli
- majonéza 1,5 hrnek
Krevety
- máslo + olivový olej
Krevety
Postup přípravy
- Olivy: Rozpálíme pánev na nižší teplotu, přidáme olej, dále najemno nakrájený česnek (nebo vylisovaný), po chvilce smažení, až česnek chytne barvu, přidáme olivy a chilli a necháme osmahnout zhruba 5 minut. Olivy by se měly podávat teplé, tudíž hned z pánve na talíř nebo do malé misky.
- Krevety: Nejprve krevety rozmrazíme pod studenou vodou (když už je nemáme rozmražené předtím nebo čerstvé), dále krevety stáhneme z ocásků (mají-li), vysušíme je (aby nebyly zbytečně nasáklé vodou), rozpálíme si pánev (může být wok) na střední plamen a přidáme olej, česnek, necháme chvíli podusit, dále přidáme krevety a zalijeme bílým vínem, necháme propékat zhruba 5–6 minut (krevety můžou být tuhé a ne tak dobré, když je necháme déle), posypeme zelenou cibulkou (najemno nasekanou), podáváme ihned, ať nám nevystydnou.
- Aioli: Smícháme v hrnku či misce majonézu, olivový olej, najemno nasekaný česnek/lisovaný, najemno nasekanou zelenou cibulku, sůl, pepř, sušený česnek, podáváme ke krevetám jako dip.