Head
- rajče 1 plechovka
- cizrna 1 plechovka
- hovězí vývar 500 ml
- hovězí kližka 800 g
- olivový olej 4 PL
- cibule 1
- brambory 2
- mrkev 3
- česnek 3 - 4
- červená čočka hrnek
- sušené ovoce
- mandle hrst
- římský kmín 1.5 PL
Podle chuti
- cayenský pepř
Postup přípravy
V tajinu nebo v hrnci orestujeme cibuli, česnek a mrkev. Maso, které bylo naložené s kořením přes noc, přidáme k zelenině a necháme zatáhnout. Přidáme konzervu rajčat, konzervu cizrny s troškou nálevu, hrst propláchnuté červené čočky, sušené ovoce, mandle a na závěr hovězí vývar. Vložíme do trouby na 2,5–3 hodiny na cca 160 °C a necháme dusit, aby maso bylo měkké. Na posledních 20 minut přidáme brambory a necháme je, aby se uvařily. Ochutnáme, jestli je to akorát dochucené, a podáváme s rýží a pita chlebem.