Head
- kořenová zelenina None
Postup přípravy
- Hovězí maso prošpikujeme a zprudka opečeme ze všech stran. Poté opečené maso vyndáme a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme do zlatová. Poté přidáme zpět maso, hořčici, koření, podlijeme a vaříme v tlakovém hrnci doměkka. Poté vyndáme maso a koření, omáčku rozmixujeme, dle libosti dochutíme a přidáme smetanu, lehce provaříme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem.
- Houskový knedlík: Do mísy dáme mouku a uděláme důlek, do něhož rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem. Na takto připravené droždí nalijeme 3 - 4 lžíce vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Mezitím si nakrájíme housky na kostičky. Na vzešlý kvásek vlijeme mléko s rozšlehanými vejci a zpracujeme těsto. Přidáme pokrájené housky, zamícháme a necháme na teplém místě kynout 30-40 minut. Z těsta vypracujeme dvě šišky, které vaříme v osolené vroucí vodě cca 20 minut.