Suroviny
- vepřové kotlety 5
- sádlo
- česnek 2 stroužky
- červená paprika 1
- žlutá paprika 1
- chilli papričky 1
- rajský protlak 2 PL
- hovězí vývar 500 ml
- máslo 1 PL
- hladká mouka 1 PL
- cukr
- rýže 2 hrnky
- voda 4 hrnky
- kmín
- sůl
Postup přípravy
- Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Prudce osmažíme, po obou stranách, na velké pánvi na tuku. Maso vyjmeme a na tuk vložíme pokrájený česnek na proužky, nakrájenou cibuli, poté přidáme na proužky nakrájené papriky a chilli papričku. Krátce osmažíme. Přidáme protlak a zalijeme vývarem. Maso vložíme zpět na pánev a dusíme cca 45 minut. Přidáme jíšku z másla a mouky a povaříme ještě 10 minut. Dochutíme kořením. Podáváme s vařenou rýží.
- Rýži důkladně několikrát propláchneme a dáme vařit s vodou v poměru 1:2. Osolíme a okmínujeme. Vaříme doměkka cca 20 minut.
Autor receptu: Vladimír Plíšek