Suroviny
- jablko 300 g
- jablečný džus 100-200 ml
- perníkové koření 1 ML
- mascarpone 1
- cukr 3-5 ML
- šlehačka
- želatina
Postup přípravy
- Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, hodíme do hrnce společně s jablečným džusem a lžičkou perníkového koření a na velice mírném plameni vaříme, než jablka změknou. Během vaření si připravíme plátkovou želatinu. Po uvaření jablek část směsi odlejeme a přidáme do ní želatinu, nalejeme na dno do skleniček, zbytek jablek rozmixujeme a odložíme.
- Našleháme lehce mascarpone a osladíme dle chuti cca 3–5 lžičkami cukru, poté vyšleháme šlehačku, přidáme ji do mascarpone. Poté vmícháme rozmixovaná jablka, promícháme a nalejeme do skleniček, dáme do ledničky a necháme uležet ideálně do druhého dne.