Domácí nudle
- hrubá mouka 500 g
- vejce 2
- žloutek 1
- voda
- sůl
Postup přípravy
- Slepici opláchneme, očistíme. Předem dáme vařit vodu, až se voda začne vařit, teprve pak tam dáme omytou slepici. Osolíme, přidáme pár kuliček černého pepře, přiklopíme a vaříme 1 hodinu.
- Mezitím si omyjeme, očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu. Po hodině vaření přidáme kořenovou zeleninu a cibuli v celku. Vaříme na mírném ohni 1 až 1,5 hodiny. Poté slepici obereme a maso nakrájíme na kostičky. Podáváme s domácími nudlemi.
- Z uvedených ingrediencí vypracujeme tuhé těsto na nudle, rozválíme, nakrájíme na nudličky a necháme oschnout. Poté vaříme v osolené vroucí vodě.
Autor receptu: Valentina Kudriková