Suroviny
- hovězí kosti
- kořenová zelenina
Játrové knedlíčky
- kuřecí játra 250 g
- vejce 1
- sušený česnek 1/2 ML
- majoránka
- strouhanka
- sůl
Domácí nudle
- hrubá mouka 100-150 g
- vejce 1
- sůl
Postup přípravy
- Hovězí kosti a kořenovou zeleninu dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 2 až 2,5 hodiny.
- Poté vývar scedíme, maso obereme a zeleninu pokrájíme na kostičky. Nakonec v polévce zavaříme játrové knedlíčky a domácí nudle.
Játrové knedlíčky
- Játra utřeme spolu s česnekem, vejcem a majoránkou, osolíme a opepříme, zahustíme strouhankou.
- Malou lžičkou tvarujeme knedlíčky a vaříme v polévce.
Domácí nudle
- Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, rozválíme ho na tenké plátky a necháme uschnout.
- Poté vykrajujeme tenké nudle a vaříme v polévce.
Autor receptu: Lenka Říhová