Suroviny
- polohrubá mouka 400 g
- cukr krystal 250 g
- kakao 2 PL
- jedlá soda 1 PL
- kefír 500 ml
- olej 200 ml
- vejce 2
- smetana ke šlehání 1
- rybízová marmeláda
- čokoláda
- máslo
- rum
Postup přípravy
- Mouku, cukr, kakao, sodu smícháme dohromady, poté přidáme kefír, olej, dvě celá vejce a dobře promícháme. Těsto vložíme do dobře vymaštěné a vysypané dortové formy a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C.
- Přibližně po 10 minutách, až se začne na povrchu tvořit růžový ucelený povrch, položíme na formu alobal a dort dopečeme. Celková doba pečení je 45 minut. Dort vyjmeme a necháme vychladnout, poté korpus rozřízneme a promažeme marmeládou.
- Celý dort polijeme tmavou čokoládou, kterou jsme si rozpustili s máslem. Po ztuhnutí zdobíme šlehačkou.
Autor receptu: Eva Jarošová