Suroviny
- polohrubá mouka 400 g
 - cukr krystal 250 g
 - kakao 2 PL
 - jedlá soda 1 PL
 - kefír 500 ml
 - olej 200 ml
 - vejce 2
 - smetana ke šlehání 1
 - rybízová marmeláda
 - čokoláda
 - máslo
 - rum
 
Postup přípravy
- Mouku, cukr, kakao, sodu smícháme dohromady, poté přidáme kefír, olej, dvě celá vejce a dobře promícháme. Těsto vložíme do dobře vymaštěné a vysypané dortové formy a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C.
 - Přibližně po 10 minutách, až se začne na povrchu tvořit růžový ucelený povrch, položíme na formu alobal a dort dopečeme. Celková doba pečení je 45 minut. Dort vyjmeme a necháme vychladnout, poté korpus rozřízneme a promažeme marmeládou.
 - Celý dort polijeme tmavou čokoládou, kterou jsme si rozpustili s máslem. Po ztuhnutí zdobíme šlehačkou.
 
Autor receptu: Eva Jarošová