Pudink
- mléko 500 ml
Sirup
- růžová voda 1 lžíce
Pudink
- kardamon 10 ks
- lusk není uvedeno
- rýže 150 g
- máslo 40 g
- kondenzované mléko 2 lžíce
- med 1 lžíce
- sůl není uvedeno
Postup přípravy
- Mléko, smetanu, vanilkový lusk a kardamom zahříváme v rendlíčku na silném ohni. Těsně před dosažením bodu varu rendlík odstavíme a necháme zchladnout několik hodin, nejlépe přes noc.
- Do rendlíku s ochuceným mlékem přidáme rýži a za stálého míchání vaříme na středně silném ohni za stálého míchání 20 minut. Až rýže změkne, odstraníme vanilkový lusk a tobolky kardamomu. Vmícháme máslo, kondenzované mléko, med a špetku soli.
- Pokapeme sirupem (smíchané ingredience na sirup) a ozdobíme pistáciemi a kvítky růží.