Druhá náplň
- rajče 2 ks
- mozzarella 125 g
- olivy 100 g
První náplň
- gorgonzola 170 g
Těsto
- rajče 1 kelímek
První náplň
Postup přípravy
Troubu si zahřejeme na 220 stupňů C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Na první náplň si rozehřejeme pánev, na horký olej vsypeme cibuli a opékáme doměkka asi pět minut.
Těsto si rozdělíme na dvě části, vyválíme a rozkrájíme ho na čtverce (15 cm). Okraje přeložíme dovnitř a vnitřek naplníme. Hnízdečka vyrovnáme na připravený plech, okraje potřeme bílkem. Posypeme opečenou cibulí, ozdobíme sušenou šunkou a gorgonzolou, přidáme 2-3 čtvrtky fíků, opepříme a zastříkneme olejem. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut.
Druhé těsto připravíme stejným způsobem, poklademe rajčaty, mozzarellou a olivami. Posypeme oreganem, zastříkneme olejem a pečeme patnáct minut.