Domácí nudle
- polohrubá mouka 250 g
- žloutek 1 ks
Head
- zelená paprika 3 ks
Head
- celer 1 ks
- cibule 1 ks
- bobkový list
Postup přípravy
- Skelety opláchneme, dáme do hrnce se studenou vodou, přidáme koření a pomalu vaříme do změknutí masa. Poté přidáme veškerou zeleninu a celou cibuli. Po uvaření cibuli vyhodíme, maso obereme, zeleninu nakrájíme a spolu s pokrájeným masem vrátíme zpět do polévky.
- Játrové knedlíčky: Játra pomeleme, přidáme žloutek, prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a nakonec zahustíme strouhankou. Tvoříme knedlíčky, které zavaříme v polévce.
- Domácí nudle: Z polohrubé mouky, žloutku, soli a trochu vody vypracujeme tužší těsto, které necháme 10-15 minut odpočinout. Poté rozválíme tenkou placku, ze které vykrojíme tenké nudle, které uvaříme zvlášť v osolené vodě.