Paštika
- játra 500 g
Rohlíčky
- prášek do pečiva 1 ks
- sůl 1 lžička
Paštika
- česnek 3
Rohlíčky
- smetana 250 g
Paštika
Postup přípravy
Domácí paštika: Na pánvi opečeme cibuli a poté přidáme kuřecí játra, koření, majoránku, sůl, pepř a do zlatova orestujeme. Po vychladnutí dáme do mixéru a přidáme brusinky a smetanu. Poté ručně vmícháme mandle a dáme vychladit.
Domácí rohlíčky: V první misce smícháme mouku s práškem do pečiva. V druhé misce smícháme olej se zakysanou smetanou. Ve třetí misce ohřáté mléko, cukr a droždí a necháme vzejít krásek. Poté vše smícháme dohromady a vypracujeme těsto, ze kterého vyválíme čtyři kola, které rozkrájíme na osminky a tvoříme rohlíčky. Rohlíčky skládáme na pečicí papír a necháme 30 minut kynout. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů C. Po půl hodině rohlíčky potřeme vajíčkem, posypeme solí a dáme péct asi na 15 minut.