reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Cuketová buchta s vůní perníku
Cuketová buchta s vůní perníku

Cuketová buchta s vůní perníku

Hodnoceno: 2x
Mohli bychom ji nazvat i „cuchtou“, ale víte, jak to myslíme. Variace na moučník z plechu se šťavnatou cuketkou je prostě boží. Stejně jako odměřování na hrnky. A použití celozrnné mouky. Vše vyzkoušela a s vámi se podělila blogerka Markéta Pavleje alias Kitchenette.
do 1 hodiny
16-20 porcí

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C (horkovzduch). Velký plech nebo čtverhrannou formu vymažte máslem a vyložte papírem na pečení.
  2. V míse promíchejte nastrouhanou cuketu se šťávou s vejci, olejem, kůrou a chia semínky.
  3. V jiné míse promíchejte zbylé suché přísady. Obě směsi pak spojte, těsto vlijte do formy a pečte 20 až 25 minut. Špejlí, vpíchnutou do středu těsta vyzkoušejte, jestli už je propečené, ale těsto nepečte příliš do sucha.

Tento a dalších 75 nových receptů najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 8.6.:

reklama

reklama