Na omáčku
- hovězí maso 1 kg
Na knedlík
- mléko 200 ml
Na omáčku
Na omáčku
Postup přípravy
- Hovězí maso očistíme, podlijeme vodou a na hodinu dáme vařit do papiňáku. Na oleji necháme zezlátnout cibulku, zalejeme rajským protlakem a vývarem z masa. Přidáme všechno koření a vaříme/dusíme. Přidáváme cukr a ochutnáváme, dokud se nám omáčka nebude zdát sladká tak akorát. Nakonec rozmícháme polohrubou mouku ve vodě a omáčku zahustíme. Když je hotovo, přepasírujeme přec cedník, aby byla omáčka hladká.
- Knedlíky: Do mouky nadrobíme droždí a přidáme půlku vlažného mléka se lžičkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Asi po 15 minutách zapracujeme ostatní suroviny a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Na teplém místě necháme kynout. Asi po 30 minutách zapracujeme na kostičky nakrájenou housku a necháme dalších 30 minut kynout. Poté vytvarujeme dvě šišky a vložíme na 20 minut do osolené vroucí vody.