Suroviny
- lososový pstruh 150 g
- citronová šťáva
- baby špenát 50 g
- smetana 30 g
- muškátový oříšek
- červená čočka 120 g
- pancetta 40 g
- olivový olej 2 PL
- sušená rajčata 30 g
- granátové jablko 50 g
- petržel kudrnka hrst
- vinný ocet 1 ML
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy
- Špenát podusíme na másle, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a zjemníme smetanou. Vykostěného pstruha nakrájíme na plátky, naplníme vychlazenou špenátovou fáší, zabalíme do závitku, pokapeme citronovou šťávou a osolíme.
- Zabalíme do alobalu a pošírujeme v troubě ve vodní lázni při teplotě 70 °C po dobu 3 minut. Na pánvi s olivovým olejem osmahneme pancettu, přidáme namočenou čočku a orestujeme 2 minuty.
- Vychladíme a přidáme sušená rajčata, jadérka granátového jablka, nasekanou kudrnku a ochutíme vinným octem a solí. Před servisem lehce provoníme kouřem z jablečné štěpky.
Autor receptu: David Johánek