Suroviny
- červená paprika 1 kg
- cibule (malá) 1 kus
- česnek 2 stroužky
- zeleninový vývar (nebo bujón) 1,5 l
- sladká paprika 1 lžička
- paprika (pálivá) 1/3 lžičky
- smetana do polévek a omáček 18% půl skleničky
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
Postup
- Plech v troubě vyložíme alobalem nebo pečicím papírem. Papriky, česnek a cibuli rozložíme a lehce pokapeme olivovým olejem nebo olejem. Pečeme při 180 °C přibližně hodinu, dokud slupka nezvrásní a místy nezčerná. Oloupeme papriky, cibuli a česnek.
- Vývar přivedeme k varu, přidáme zeleninu a několik minut vaříme.
- Spolu se smetanou, pálivou a sladkou paprikou rozmixujeme na hladkou pěnu.
- Chvíli povaříme a podle chuti osolíme a opepříme.
Autor receptu: Agnieszka Glowacka