Okurkový salát
- okurka 1
Okurkový salát
Postup přípravy
- Vepřové maso pokrájíme na větší plátky, které naklepeme a osolíme. Přidáme plátky sýra a šunky. Přeložíme a vytvoříme kapsu, kterou mírně poklepeme po hranách. Takto připravené řízky obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejci, v mléce a ve strouhance. Řízky osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran.
- Bramborovo-mrkvová kaše: Mrkev a brambory očistíme a vložíme do hrnce, přidáme kmín, sůl a vaříme doměkka. Poté uvařené brambory s mrkví scedíme, rozšťoucháme, přidáme 2–3 plátky másla a přidáme ohřáté mléko dle potřeby. Rozšťoucháme dohladka.
- Okurkový salát: Okurku očistíme a nastrouháme. Mezitím si připravíme nálev z octa, soli, cukru a pepře. Následně vlijeme na nastrouhanou okurku a zamícháme.