Postup přípravy
- Očistíme si všechny papriky, odkrojíme stonek a vyndáme semínka. Vnitřek papriky lehce osolíme a ocukrujeme. Necháme zatím stranou. Na oleji v pánvi osmažíme cibuli a mrkev, které jsme nakrájeli najemno. Přidáme hrnek rýže a hrnek vody. Stále mícháme, dokud rýže nevsákne všechnu vodu, poté odstavíme a ochutíme solí, pepřem a čubricou. Až směs vychladne, smícháme s mletým masem. Směs rýže a masa naplníme do paprik. Dáme do pekáčku s vyšším okrajem a podlijeme trochou vody.
- Papriky vložíme do předehřáté trouby na 180 °C, zhruba na 45–50 minut do změknutí paprik. Omáčku si připravíme tak, že na suché pánvi osmahneme tři lžíce mouky dozlatova. Do pánve postupně přidáme výpek z paprik, aby vznikla světlá jíška. V misce si smícháme žloutky s jogurtem, pak postupně vmícháme do pánve k jíšce, společně provaříme 5–10 minut. Podáváme přelité přes pečené papriky.