Suroviny
- brambory 1 kg
- vepřová panenka 1
- sušené švestky 10
- mozzarella 2
- slanina 150 g
- olivový olej 2 PL
- máslo 100-150 g
- sherry 200 ml
- tymián
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Vepřovou panenku si naporcujeme na 200 g na osobu, uděláme nožem díru a naplníme švestkou, mozzarellou a slaninou, osolíme, opepříme a dáme na rozpálenou pánev. Zprudka orestujeme z každé strany 2 minuty, poté dáme do předehřáté trouby na 10 minut při 200 °C. Malé brambory ve slupce uvaříme, dáme vychladit, poté orestujeme na másle. Panenku šikmo rozkrojíme, přidáme sherry omáčku a podáváme s tymiánem.
- Sherry omáčka: Do výpeku nalijeme 2 dcl sherry vína, provaříme, přidáme 15 dcl studeného másla a minutku povaříme.
Autor receptu: Zuzana Jakubcová