Head
Domácí pečivo
- mléko 275 ml
Postup přípravy
- Papriku pečeme v troubě do prvních černých puchýřů, poté ji zabalíme do fólie, aby se paprika zapařila a šla jednoduše oloupat. Takto zpracovanou papriku nakrájíme na plátky, položíme na talíř a přelijeme tuňákovou majonézou
- Žloutky, olej a sůl pomalinku vymícháváme do hladké majonézy, poté přidáme tuňáka.
- Podáváme s domácím pečivem. Všechny suroviny na těsto smícháme do hladkého nelepivého těsta. Z těsta vytvoříme čtyři stejné bochánky, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 20 minut kynout. Vykynuté těsto vytvarujeme do potřebných tvarů a pečeme v troubě rozehřáté na 230°C po dobu kolem jedenácti minut.