Suroviny
- vejce
- cukr 4 lžíce
- mouka 4 lžíce
- sůl
- kypřicí prášek do pečiva 1
- tvaroh 2 vaničky
- ztužovač šlehačky 2
- vanilkový cukr 2
- žloutek
- zakysaná smetana 1
- práškový cukr
- broskev
- pudink 1
- cukr
Postup přípravy
- Korpus: Oddělíme si žloutky od bílků, bílky vyšleháme do pěny a do žloutků přidáme cukr a rozmixujeme do pěny. Poté prosejeme 4 lžíce polohrubé mouky s práškem do pečiva (stačí půlka) a přidáme špetku soli, postupně přidáváme našlehaný sníh z bílků, a zároveň vše smícháme. Připravené těsto si nalejeme do připravené formy s pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C.
- Krém: K tvarohu spolu se zakysanou smetanou přidáme vanilkový a práškový cukr, ztužovač a žloutky, vše ušleháme a dáme vychladit do chladničky. Dále slijeme broskve z plechovky, odkapanou šťávu dáme do hrnce vařit, můžeme přidat trochu cukru dle chuti. Ve sklenici si spolu s vodou rozmícháme pudink, a když se šťáva vaří, vlijeme pudink a mícháme do zhoustnutí, poté odstavíme a necháme zchladit.
- Vychladlý korpus potřeme připraveným tvarohovým krémem a ozdobíme pokrájenými broskvemi a polejeme vychladlou polevou (želé) ze šťávy a pudinku. Moučník necháme ztuhnout v lednici nejlépe přes noc.