Obložený talíř
Fazolová pomazánka
- červená cibule
- rajče
Postup přípravy
- Nejprve si vytvoříme kvásek z trochy vlažného mléka, cukru, mouky a droždí. Kvásek necháme na teplejším místě vyběhnout. Když je kvásek hotov, vše spojíme a vytvoříme hladké těsto a v čisté zakryté míse necháme asi 20 minut kynout. Po vykynutí rozdělíme na stejné dílky a upleteme housky. Necháme ještě chvilku nakynout, poté potřeme vajíčkem, posypeme sezamem nebo kmínem a pečeme dvacet minut na 180-200°C.
- Domácí bylinkové máslo: Smetanu ušleháme, přidáme lžíci zakysané smetany, špetku soli a můžeme dochutit bylinkami, případně i česnekem.
- Fazolová pomazánka: Cibuli, česnek, fazole a rajčata rozmixujeme najemno a dochutíme hořčicí, solí a pepřem.