Crumble
- jedlá soda 3 g
Postup přípravy
- Vše na zmrzlinu rozmixujeme a dáme do zmrzlinovače. Lze pouze vymixovat a dát do mrazáku, ale zmrzlina nebude tak nadýchaná.
- Ganache: Ohřejeme si smetanu na 80 °C a vložíme do ní čokoládu. Necháme 10 minut odstát a potom zamícháme. Postupně přidáme šťávu z mučenky. Dáme do sáčku a zchladíme.
- Passion curd: Ve vodní lázni za stálého míchání mícháme vše kromě másla. Máslo přidáme, až začne směs houstnout. Zchladíme a dáme do sáčku a uchováme v lednici.
- Crumble: Všechny suroviny smícháme ručně na sypkou konzistenci – máslo se nesmí moc roztéct. Poté dáme péct na 170 °C na 15–20 minut. Necháme vychladit a rozdrtíme na drobky.
- Servírujeme nejdříve passion curd, poté tečky z čoko ganache, fermentovanou rýži, nakrájené třešně, crumble, noček ze zmrzliny a ozdobíme meduňkou.