Omáčka
- rybí omáčka 100 ml
Nakládaná okurka
- voda 60 g
Omáčka
- ocet 35 g
Yuzu curd
- limetka 1/2
Head
- česnek 50 g
- kurkuma 1 lžička
- rybí omáčka
Omáčka
- limatka
Head
Postup přípravy
- Rendang: Nakrájejte si citronovou trávu a galangal na malé kousky a spolu se zázvorem, česnekem, kurkumou, šalotkou, chilli, sušeným chilli, kešu a 50 g oleje rozmixujte v mixéru. Vzniklou směs orestujte na pánvi s olejem asi 5 minut. Mezitím vykostíte slepici a maso bez kůže nakrájíte na malé kousky a orestujete spolu s vytvořenou pastou, přidáte lžíci cukru, 2 lžíce rybí omáčky, zalijete kokosovým mlékem a na malém ohni vaříte 2–3 hodiny, dokud maso nezměkne a nevypaří se velká část kokosového mléka. Poté dochutíte cukrem, limetou a rybí omáčkou podle chuti. Po uvaření necháte trochu zchladit, zabalíte do folie na válečky a necháte několik hodin chladit v lednici. Poté vyndáte z folie, obalíte v trojobalu z mouky, vejce a panko strouhanky a smažíte 3 minuty v oleji na 180 °C.
- Pasta kešu: Všechny ingredience smíchejte v mixéru půl minuty na hrubší pastu.
- Okurka: Okurku nakrájejte na plátky, povařte, nechejte vychladit. Okurku ve sváru naložíte.
- Yuzu curd: Na vodní lázni nahřejete vše kromě másla, mícháte, dokud nezačne směs houstnout. Jakmile začne houstnout, přidávejte máslo a zašlehávejte ho tam. Dáte do cukrářského pytlíku a necháte chladit v lednici.
- Balte mírně vychladlý rendang s ostatními surovinami. Začněte namočeným rýžovým papírem. Pak následují thajská bazalka, okurka, ledový salát, kešu pasta, rendang a klíčky. Po namotání dozdobte yuzu curd a thajskou bazalkou. Podávejte s omáčkou.